Recepti za pripremanje ribe…


Podelite sa nama vase recepte za spremanje ribe…

2 Responses to “Recepti za pripremanje ribe…”

  1. gusterr Says:

    RIBLJA ČORBA ZA GURMANE

    2-3 kg rečne ribe(dobro je da bude više vrsta kvalitetne
    rečne ribe šaran, amur, som)
    300 gr crnog luka
    2 čena belog luka
    2 kašike ulja
    veza zeleni
    veza peršuna
    1 kašike brašna
    2 kašike aleve paprike
    so, so biberi neki od gotovih začina

    Ribu dobro očistite, operite i isecite na komade (glave uvek idu posebno)
    Pa kuvajte u dubokom loncu sa dosta vode na jakoj vatri 30-40 minuta.
    Znaćete da je riba kuvana kada meso počne da se odvaja od kostiju.
    Možete po želji dodati par ljutih paprika. Nikako ne mešajte da se riba ne bi raspala.
    Gotovu supu procedite, ribljr glave bacite a ostale komade ostavite da se ohlade.
    Luk očistite i sitno nasecite, zelen očistite operite i izrendajte.
    U dubljoj šerpi ili loncu u kom ćete kuvati čorbu zagrejte ulje pa na njemu
    dinstajte luk dok ne poprimi žutu boju, zatim dodajte rendanu zelen i
    dinstajte na laganoj vatri tridesetak minuta. Često mešajte, i pomalo nalivajte
    ribljom supom. Kada povrče potpuno omekša, nalijte preostalu supu,
    dodajte čenove belog luka i kuvajte na laganoj vatri 30 minuta.
    U međuvremenu pažljivo odstranite kosti iz kuvanih komada ribe,
    pri tom gledjte da vam se meso ribe ne razdrobi previše.
    Kad je supa kuvana ubacite u nju očišćene komade ribe,
    začinite po ukusu i ostavite na vatri dok ne spremite zapršku.
    Zagrejte ulje pa u njega sipajte brašno i alevu papriku intenzivno mešajući da
    vam zaprška ne zagori. Kad se masa izjednači sipajte je u lonac sa čorbom,
    i čorbu sklonite sa vatre.
    Peršun operite prosušite i sitno naseckajte, servirejte ga sa strane
    da ga gosti mogu dodati čorbi po želji.

  2. gusterr Says:

    Saran sa kajmakom

    Potrebno je:

    1 veci saran
    1 glavica belog luka
    parce suve slanine
    kajmak
    so
    biber
    aleva paprika
    sirce[/b]

    Priprema:

    Sarana ocistiti, uzduz raseci (pored kicme i posred glave tako da ostane na trbuhu spojen) i izvadite utrobu.

    Kad se ocedi, ribu posoliti i sa obe strane gusto spikovati komadicima suve slanine i belim lukom. Peci u zagrejanoj pecnici i povremeno dolivati malo tople vode.

    Kad je riba gotova posuti je sa malo bibera, aleve paprike, malo sirceta i zatim staviti preko kajmaka.

    Vratite u rernu da se jos malo zapece.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: